Nàpols, primeres impressions

IMG_2017.JPG

La primera cosa que vam fer, només començar el dia va ser anar a l’oficina d’informació i comprar la targeta artecard, que et permet en tres dies: viatges ilimitats per la Campània, les dues primeres entrades als museus gratuïtes i la resta amb descomptes, però no l’activarem fins el dia que anem a Pompeia.

Després, ja que ho teníem al costat, van anar a una pastisseria on segons la guia feien els millors sfogliatella de la ciutat, uns pastissos de ricota dolça. Hi havia cua, però va valer la pena esperar per poder assaborir aquesta delícia acabada de fer, ens va recordar a la cua dels pastéis de Belem! Un altre lloc on val la pena fer cua.

Després hem començat la nostra immersió pels carrers napolitans fins arribar a la plaça San Domenico Maggiore, i al Gran Caffé Neapolis, ens hem pres un bon capuccino, què bo que és el cafè aquí!!

Hem seguit pel carrer Gregorio Armeno, ple de botigues per fer pessebres, que estan obertes tot l’any, no ens hen parat a mirar-les massa ja que volíem arribar al port per mirar els horaris dels ferrys cap a l’illa de Prócida. Malauradament no hi ha molta oferta ja que som temporada baixa i hem comprat els tiquets per l’endemà.

Amb tranquil·litat hem anat per front marítim fins a la lletja plaça del Pblebiscito on hi ha el Palazzo Real. A part que és molt lletja, els edificis estaven tapats amb andamis, igual que el teatro San Carlo. Nàpols està tota en obres!

IMG_2019.JPG

Del Palazzo Real només ens interessava entrar per veure l’escalinata, no el museu, així que hem entrat entre andamis i hem vist una porta oberta i, no només hem fet cap a l’escala sinó també hem pogut passejar entre les diverses estances … sense adonar-nos hem fet cap, per una porta no-oficial, al museu!

Petades de riure, hem sortit i hem menjat una pizza al taglio després d’haver xafardejat el café Gambrinus, la cafeteria més suntuosa de Nàpols, davant el teatro San Carlo.

Hem seguit la nostra ruta passejant pel carrer Toledo, el portal de l’àngel de Nàpols. A la plaça de la Carità, ens hem begut un ristreto i hem seguit fins a la plaça Dante, alli hem girat passant per sota la Port’Alba i hem fet cap a la via Port’Alba, plena de llibreries de segona mà, fins a la plaça Bellini.

Per acabar hem anat per la via del Tribunale fins el Duomo, la catedral de Nàpols. Allí veneren al patró de la ciutat, Sant Genaro, que segons diuen, tres cops l’any es pot veure liquar la sang coagulada del sant … coses dels napolitants …

IMG_2020.JPG

Finalment, hem reculat fins el carrer famós dels passebres. Aquest cop, sí que ens hem anar fixant amb el munt de portals i figures que emplenen les botigues. Fins i tot hem trobat caganers! Ara, que tots amb barretina!

Després d’aturar-nos a menjar un dels altres temtenpiés dels napolitans: una paperina de fregits! Hem tirat ja cap a l’hotel, ja que els nostres peus ja ens demanaven a crits descansar.

One response to “Nàpols, primeres impressions

  1. ves q vinc!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s